Jag läser i DN att fotografen Paul Hansen har fått ett prestigefullt pris för sina bilder. Allra vackrast är bilderna av Erik och Lennart Olsson. De är tvillingar och har alltid varit väldigt nära varandra. Men nu är Lennart är döende i cancer och Hansen har fotograferat hans och broderns sista tid tillsammans. Bilderna är verkligen oerhört gripande och man önskar att ens eget liv skulle bli förevigat på samma sätt. Favoriten är denna bild:

Bilden rymmer en stark blandning av ömhet, kärlek och skörhet. Den är väldigt privat, samtidigt som den väcker känslor som ryms inom oss alla.

När vi ändå pratar om duktiga fotografer så skulle jag vilja uppmärksamma en annan duktig, ung konstnär från Norrköping: Maria Ackerfors. Hon har inte hållit på lika länge som Paul Hansen, men jag hoppas att hon kommer att gå lika långt. Det är svårt att välja ut någon favorit ibland alla hennes bilder, men bilden nedan är helt underbar.

Nu blir jag själv sugen på att ge mig ut och fotografera. Någon som kan rekommendera en bra digital systemkamera? :)