Efter Sverigedemokraternas debattartikel i Aftonbladet, har de övriga partierna skyndat till för att ta diskussionen med dem. Som vanligt är det bara invandring och muslimer som diskuteras. Att Sverigedemokraterna själva vill diskutera sin viktigaste fråga är inte särskilt konstigt, däremot är det märkligt att resten av partierna alltid angriper rakt på och låter Sd välja vad debatten ska handla om och hur den ska bedrivas. Varför inte diskutera något annat? Sd är faktiskt ett ganska litet missnöjesparti utan något större djup. Detta blir väldigt tydligt om man diskuterar något annat än deras paradgren: invandring och invandrare.  Hur tänker Sd lösa finanskrisen? Vad har de för åsikter om global uppvärmning? Hur ser en Sverigedemokratisk statsbudget ut? Och varför låter man Sd skrämmas med de hemska kriminella invandrarna när deras eget parti rymmer flera personer med ett minst sagt tvivelaktigt förflutet?

Det är tråkigt att när de etablerade partierna väl tar debatten, så gör de det halvhjärtat och utan större eftertanke. Resultatet blir att Jimmie Åkesson får gott om tid och utrymme att måla upp en förenklad nidbild av allt främmande.